Bedrövlig dag på Snetterton

Vilken bedrövlig start på detta race. Allt började redan i går morse då Paul, min raceengineer pappa råkade ut för en stroke vilket givetvis innebär att Paul sedan dess befinner sig på sjukhuset. Sedan när allt skulle starta idag gick bilen inte igenom ljudtesten, vi hade 115 db istället för tillåtna 108 något som visade sig bero på att motorn inte gick rent. Efter någon timmes mekande kom Clive från MCR-Teamet till undsättning och kopplade in sin dator. Efter ytterligare en timme var vi sedan felet på spåret, vilket visade sig vara en givare till insprutningen samt därigenom för högt bränsle tryck in i motorn. Felet åtgärdades och då hade jag missat två av fyra träningspass, men säga vad man vill om Engelsmännen, ljudmätar funktionären fixade så jag fick åka ut och träna ihop med Formelbilarna i deras andra pass. Strax efter lunch hade vi sedan tredje träningen och då började flytet infinna sig och jag åkte jämt under hela passet med bl.a. Rob som varit på pallen i samtliga race i år. Fjärde och sista passet gick sedan under våta förhållande och döm om min förvåning när plötsligt bilen slet sig, hamnade på gräset och sedan med hela bredsidan i "vallen". Samtliga karossdelar, allt i hjulupphägningen på vänstersidan, bellhauset (växellådshuset) m.m. blev deformerat så bilen är obrukbar resten av denna helg och kanske även nästa helg på Thruxton. Clive på MCR är dock en riktig "hedersknyffe" och han erbjöd mig direkt att köra den MCRen jag tävlade i på Spa i maj, så nu har vi tagit vårt pick och pack och bytt tält i depån. 

1 kommentar:

 1. Anders Holmström20 juli 2012 22:00

  I bland lyssnar Gud Fader, sätt dig aldrig mer i Lolan, det här var droppen. Gör ett bra jobb för ditt nya team resten av helgen´det är Jag övetygad om att du gör, jag kräver bara ditt bästa, sedan får vi se hur vi ska tacka Qvarnströms-teamet!
  Själv jobbar jag och Rickard vidare på LM-starten,år 2014, senast 2015. Visa vad Du kan resten av helgen, så blir Du med i laget.
  Rickard, Christian K. Andreas "Mårtensoni" blir
  dina teamkompisar. På Le mans 24-hour´s 2014 eller 2015, i så fall. "Vinnarskallar", dom med. Kör klokt upp till prispallen i morgon för det kommer att krävas för din LM-start. Budgeten är nog redan klar, 10-15 mill.Sek.

  SvaraRadera