Teamet hårdsatsar till Cadwell ParkEfter resultatet i helgen på Silverstone uttryckte teamet sin glädje över att äntligen fått tag i en chaufför som kan utmana om mästerskapstiteln. Tyvärr blev helgen dyr i och med att Anders sprängde motorn på första träningspassets inledande varv och man tvingades bygga en ny maskin under fredagen, en motor som delvis plockades ihop med begagnade delar. Dock erbjöd motorbyggaren att endast hyra ut den och sedan bygga en helt ny vilket han startade med redan under onsdagen. Denna skall byggas enligt konstens alla regler och även förses med det för säsongen nya elektroniksystem som en trimfirma tagit fram. Detta innebär att Anders inte bara kommer ha en spritt ny utan också en betydligt starkare motor till nästa deltävling.
- Känns oerhört skönt säger en belåten Fredricsson, vi har ju känt att jag inte riktigt hängt med konkurrenterna rakt fram, däremot är jag snabbare i svängarna och just nu känner jag att dom först ville testa mig för se om jag är värd att satsas på.
Anders och teamets farhågor att man inte riktigt kunnat mäta sig kraftmässigt bekräftas också i de omboard inspelningar som gjordes på Silverstone.
- Jag pratade med Martin som är stallchef på Team PJM som äger och driver Lolan och han var ju olycklig tackvare att man inte hade budgeterat med dessa extra motorkostnader men jag erbjöd mig att vara med och finansiera delar av detta vartefter han blev på betydligt bättre humör fortsätter Anders, hur det än är så gör vi ju detta tillsammans och saker som detta måste ju lösas på ett för alla parter bra sätt annars kan man inte samarbeta på detta viset.
Nu fortsätter arbetet inför nästa deltävling på den teknikkrävande Cadwell Park som körs den 11-13 maj och äntligen tycks det som Anders kommer få fullt konkurrentmässigt material.
- Jag är så oerhört glad över denna möjlighet att få tävla i en så enormt tuff serie i racingvärldens "mecka" och just nu känns allt bara på topp. Jag förstår att man inte satsar "flat out" på en chaufför som man inte vet vad han går för och jag är oerhört smickrad om dom nu gör det på mig, avslutar Anders

1 kommentar:

  1. Anders Holmstrom24 april 2012 20:32

    Det där låter ju bra men jag vill se en ny motor i bilen utan att du skall behöva betala du har väl hyrt en bil med motor?? Dessutom var ju dina chanser att få bestiga prispallen omöjlig-gjorda utan träning på grund av en gammal slut motor sedan 2007. Vem står för dom förlorade poängen??

    SvaraRadera